Dries Smeets Fotografie    
digitale fotografie & beeldbewerking
 

Tips voor een fotoshoot.

Een veel gehoorde vraag is : Wat moet ik aan doen en hoe moet ik me voorbereiden. Hier volgen wat tips.

Om kleding te kiezen is het allereerst belangrijk om te weten hoe dat je wilt overkomen.

Casual, glamorous, formeel en misschien wel meerdere looks?


Meestal fotografeer ik tegen een witte of zwarte achtergrond. Maar ik heb ook diverse andere gekleurde achtergronden.

Witte en pastelkleurige kleding geven een mooi effect en komt heel natuurlijk over tegen een witte achtergrond.Zwarte kleding geeft weer een mooi effect op zowel een zwarte als witte achtergrond.


Spijkerstof heeft een tijdloos casual effect.


Belangrijk is het om iets aan te doen waarin je je op je gemak voelt, maar let wel op dat de kleding niet te druk is. Strepen en dessins zijn vaak erg storend op een foto.


Om een persoonlijk tintje te geven is het misschien wel een leuk idee om iets mee te nemen om mee op de foto te gaan.Neem bijvoorbeeld een muziekinstrument, tennisracket of een voetbal mee.


groepsfoto's:

Voor groepsfoto's is het sleutelwoord HARMONIE. Of je besluit om allemaal pastelkleuren aan te doen of zwart als hoofdtoon te nemen, maar vermijd dan ten alle tijde dat een persoon er uitspringt door  afwijkend gekleed te zijn.

zwangerschapsfoto's:

- Rond de 32-38ste week is een goede tijd om je zwangerschapsfoto's te plannen. Hoe later in je zwangerschap, hoe meer je buik zal zakken en je navel naar buiten zal floepen. Op zich allemaal geen probleem voor de shoot, maar als je nog een foto wilt maken van je blote buik in haar mooiste ronde vorm dan moet je ervoor zorgen dat je de fotoshoot rond de 32-34ste week plant .

- Nee , je hoeft echt niet in je blootje op de foto! Wanneer je dit wilt kun je binnen bij het raamlicht wel een prachtige blote buik foto maken, maar je bent ook zwanger met je kleren aan. Sterker nog, die zullen je nog meer terug brengen naar deze tijd. Je handen zullen vaak goed zichtbaar zijn en zorg er dan ook voor dat je handen en nagels er goed verzorgt uitzien.

- Het is wel handig om kleding aan te doen waarbij je buik mooi uitkomt. Dus geen striemen midden over de buik, en qua kleding iets waarin je buik mooi zichtbaar is.


Zijn er verder toch nog vragen dan kun je natuurlijk altijd van te voren even informeren.